torsdag 13 januari 2011

HipsterAlbert by Albert

Jag tror jag har kommit på vad det är som gör att man ser riktigt fräsig ut. Låt mig presentera resultatet: HipsterAlbert!

HipsterAlbert är obesvärat cool. Hans ovårdade frisyr noga tilltufsad för att ge den där eftersträvansvärda out-of-bed-looken. Den sökande blicken visar hur han hungrar efter nya utmaningar. Där borta. I fjärran. Inte i den där gråa vardagen som du lever i. Vanliga människa.

Han putar med munnen, inte för att det ska få honom att se svår och funderande ut, utan för att han är svår och funderande. HipsterAlbert är en tänkare, en stor tänkare, kanske den störste. När han inte står och ser obesvärat cool ut funderar han på lösningar till världens verkligt stora problem. Som att bananerna håller på att dö ut.

Det är också som en hyllning till just bananerna han valt att låna hållningen från cowboys i westernfilmer. Den är laidback men ändå alert, passiv men ändå aktiv, könsneutral men ändå sexistisk.

Den randiga tröjan visar att HipsterAlbert står över den stora massans överkonsumtion av tv-shopsmode. Det blåa lyfter fram nyansen i hans ögon och visar hur kall och beräknande han kan vara. De röda linjerna visar hans passion. För att vara cool.

Men HipsterAlbert är ödmjuk också. Han förstår att det finns människor som ser upp till honom och som inte vill något hellre än att ha en bild på honom som skrivbordsunderlägg. HipsterAlbert bryr sig om dig och har lagt upp en större bild på sig själv som du hittar om du klickar på bilden ovan.