Jag trodde Renen hade slagit huvudet i något hårt när han frågade "Vad ska vi äta? Baka bröd och köpa pålägg?"
Vem bakar bröd egentligen? Hur kan han få för sig något sånt? Ja, ja, jag är inte den som står i vägen för en mans brödbakardrömmar.
– Vad behövs till brödet är frågan. Mjöl och säkert jäst, någon idé? undrade han och jag blev orolig. Hade han ingen plan? Inget recept? Nej, visade det sig. Vi skulle baka brödet på känn.
Vi tog fram en bunke och började blanda mjöl, salt, torrgäst och rosmarin. Det kändes som att vara tillbaka på dagis och jag hällde naivt upp vatten, olja och honung i en kastrull och värmde till fingervarmt. Vi blandade och knådade. Jäste och väntade. Skjutsade in i ugnen och höll tummarna.
Honungs- och rosmarinbröd.Brödet blev hur bra som helst. Vi stekte fläskkotletter, fixade vitlökssmör, skar upp tomat och gurka och la allt på varsin killermacka. På känn, för recept är fegt eller nått.
– PERFECTION! sa Renen efter första tuggan och ja, precis så var det.
Vem bakar bröd egentligen? Hur kan han få för sig något sånt? Ja, ja, jag är inte den som står i vägen för en mans brödbakardrömmar.
– Vad behövs till brödet är frågan. Mjöl och säkert jäst, någon idé? undrade han och jag blev orolig. Hade han ingen plan? Inget recept? Nej, visade det sig. Vi skulle baka brödet på känn.
Vi tog fram en bunke och började blanda mjöl, salt, torrgäst och rosmarin. Det kändes som att vara tillbaka på dagis och jag hällde naivt upp vatten, olja och honung i en kastrull och värmde till fingervarmt. Vi blandade och knådade. Jäste och väntade. Skjutsade in i ugnen och höll tummarna.
Honungs- och rosmarinbröd.
– PERFECTION! sa Renen efter första tuggan och ja, precis så var det.