lördag 24 juli 2010

Att resa till Washington DC

De varnade på nyheterna i morse om att det skulle bli varmt. Riktigt varmt. Speciellt i Washington DC. Nästan 40 grader i skuggan och hög luftfuktighet. De förklarade också att regnet och åskan vi upplevde igårkväll varit mycket värre än vi befarat med orkanvarning på Manhattan!

Morgonritualen började som vanligt med att pappa kom in och väckte oss alldeles för tidigt, följt av lite allmän förvirring, gymmande, dusch, klädbyte och jakt efter något att äta till frukost. Vid Rockefeller Center hittade vi ett fik där jag hade stora problem att beställa mjölk (fick kaffe istället) men det ordnade sig till slut.

Vi rafsade ihop våra grejer, checkade ut från hotellet och passade på att ta en bild utanför, mest för att visa att vi stått utanför hotellet, inte för att en bild bevisar något nu förtiden.
Vi tog en taxi till Pensylvania Station för att ta tåget till Washington. De har ett märkligt system med AMTrack i USA där de inte berättar vilken perrong tåget kommer in på förrän precis innan avgång. Resultatet är att man står och väntar och väntar och väntar på att få reda på vart man ska gå och bara blir mer och mer och mer orolig över att tåget ska bli försenat.

Eftersom pappa väckt oss för tidigt passade vi på att sova på tåget.De som tycker att folk är snygga eller söta eller något annat när de sover har uppenbarligen inte sett mig sova.

Men det var svalt, nästan kallt, och skönt på tåget. Pappa undrade hur länge vi skulle uppskatta värmen efter att vi klivit ut ur tåget. Jag sa att det förmodligen skulle vara skönt i 30 sekunder. När vi väl klev ut var det helt ofattbart varmt. Det påminde om när de testade en jetmotor som värmefläkt på det lilla thaistället vid systembolaget i Handen, fast hela tiden och överallt. "Det är tågen som gör att det blir så varmt" föreslog pappa och vi skyndade oss in i stationsbyggnaden.
Inne i stationsbyggnaden var det svalt och skönt och många scouter, varför var olkart. Byggnaden var fantastiskt vacker och värdig en centralstation i världens rikaste lands huvudstad. När vi kom ut på andra sidan stationen var det minst lika varmt som det varit vid tågen. "Märkligt att tågen lyckas värma även på den här sidan av centralen" kommenterade jag.

Vi tog en taxi till Tabard Inn där vi ska bo i några dagar. Taxichauffören var hur cool som helst. Han förklarade att han inte hade något problem med värmen, att det skulle behöva bli över 60 grader varmt för att det skulle vara jobbigt för honom och att han hade AC:n på i bilen mest för kundernas skull.

Hotellet är hur mysigt som helst, fast Stella klagar på att det är för kallt. Nu sitter jag och bloggar medan pappa lyssnar på kvarifemekot.