fredag 29 maj 2009

Google Wave - ett nyt sätt att kommunicera på nätet

När Google säger att de har något nytt på gång brukar det vara smart att lyssna. Nu har bröderna Rasmussen (som ligger bakom Google Maps) presenterat sitt nya projekt, Google Wave. Idén bakom Wave är att skapa ett nytt sätt att kommunicera som inte bygger på analoga motsvarigheter (på det sättet som e-post är elektronisk snigelpost eller chatt är elektroniska telefonsamtal).

Man skulle kunna se Wave som en blanding mellan Google Chat och Google Docs, men då missar man flera coola grejer. Det går till så att du skapar en Wave (våg) och bjuder in de du vill kommunicera med. Sen kan ni skriva och redigera saker i realtid, kasta in foton och fixa till text. Du behöver inte vänta på att någon ska skriva klart ett meddelande innan du kan se det, utan varje ord uppdateras direkt. Dessutom ska programmet klara av att översätta till valfritt språk i realtid.

Om du vill kan du spola tillbaka din våg från början och se hur den utvecklades. Läs mer om vad bröderna Rasmusen har att säga om Wave på Googles blogg.

Edit: Nyteknik har också en artikel om Google Wave.

1 kommentar :