tisdag 4 augusti 2009

Twilight


Ibland är det svårt att kategorisera filmer. Twilight (2008) är en romantisk film, så långt är det lätt. Huvudpersonerna i High School, så det är förmodligen en High Schoolfilm, även om det inte känns riktigt rätt att kalla den för det. High Schoolfilmer brukar antingen vara skräckfilmer eller komedier, men Twilight är ingetdera.

Twilight handlar om en 17-årig tjej som flyttar från Arizona för att bo hos sin pappa i det lilla samhället Forks, Washington, där det alltid regnar. Där träffar hon (tack vare sitt utseende?) snabbt nya vänner. Hon får reda på att det är några elever som är konstiga (och lika attraktiva som hon). Det blir mycket High School-trevande och nervös bita-sig-i-läppen-dialog.

Det är sexigt och romantiskt. En modern Romeo & Julia-historia om omöjlig kärlek med en orimlig men knappast oväntad twist. Filmen litar tyvärr inte på att kärlekshistorien och huvudpersonerna ska göra den tillräckligt intressant. Istället får vi en borde-vara-spännande-aktion/thriller-sekvens mot slutet av filmen som varken är spännande eller nödvändig.

Jag är säker på att det finns en hel drös med tjejer i 17-årsåldern som tycker att Twilight är den bästa film som gjorts på mycket länge. Tyvärr så dränks kärlekshistorien i ett brus av onödigheter och vi som inte trånar över långa, smala, snygga och bleka killar med kontaktlinser och Volvo (jo, det är sant) gör nog bättre i att se något annat.

1 kommentar :

  1. stella hälsar: vaddå 17 åringar??!??! det är snarare 12 åringar som tycker att han är snygg. han är så jävla ful.

    SÄMSTA FILMEN JAG HAR SETT, det enda som finns är "Intensiva" blickar mellan "skådespelarna" som är "skitkassa" jag menar SKITKASSA.

    SvaraRadera