söndag 9 augusti 2009

Bastu-VM avgjort. Ingen bryr sig.

Kolla på det här inslaget. Det är från Bastu-VM som avgjordes i helgen. DN har skrivit om det också. De börjar med 110 grader och ökar därifrån. Slänger på extra vatten var 30:e sekund. Vinnaren klarade strax över 3 minuter.

Jag har svårt att se varför det blivit en nyhet för både SVT och DN. Vem bryr sig? Skriver de om det för att vara snäll mot finnarna? Expressen hade en artikel om världens snabbaste bastu för en månad sen. Okej.

En sökning på Bastu på google visar att de dessutom är mycket brandfarliga. Bara senaste helgen hittar jag tre olika nyheter om bastubränder. Farliga grejer. Men de flesta använder sin bastu som förvaringsutrymme. I alla fall i Sverige. Andra farliga saker är till exempel Monopol (se klipp nummer 2).

5 kommentarer :

 1. En tredje farlig sak är brist på humor. Ingen - inte ens deltagarna - tar bastu-VM på allvar. Det är en kul grej helt enkelt ungefär som att kappspringa med hustrun/fästmön på ryggen. Efteråt träffas man (kanske i bastun) och dricker Koskenkorva. Jaaa - perkelä!

  SvaraRadera
 2. Knut du har naturligtvis rätt. Brist på humor är farligt (och monopolklippet är om inte annat ett tydligt exempel på vad som händer när någon tar något oallvarligt på allvar). Och det är som tur är ingenting som deltagarna i bastu-VM gör. Eller att träna så mycket som de påstås göra kanske är att ta något oallvarit på stort allvar. Oavsett så har du rätt Knut.

  SvaraRadera
 3. Finnarna pysslar ävenledes med träskfotboll och höghastighetsåking på sparkstötting, bland mycket annat intressant. Dessutom vet di hur att baka rågbröd, således ett kulturfolk i egentlig mening! Vore det inte för att språket förefaller ohyggligt svårt att lära sig droge jag genast östöver!

  SvaraRadera
 4. Du bryr dig tillräckligt för att skriva om det;) så du är med och sprider nyheten...

  SvaraRadera
 5. Ett dilemma, det är sant. Men jag fick chans att öva på att skriva en provokativ rubrik och dessutom visa upp Monopol-nyhetsklippet - så det kanske var värt det ändå.

  SvaraRadera