onsdag 19 augusti 2009

PlayStation 3 krymper, får slimmat pris

Idag sänker Sony priset på PlayStation 3 till 299,99 euro i Europa. I går visades den nya PlayStation 3-modellen upp på spelmässan Gamecon i Tyskland. Den nya modellen, som går under namnet PlayStation 3 Slim, är 33 procent mindre och 36 procent lättare än den tidigare modellen, kommer med en 120 GB hårddisk, kommer kosta 299,99 euro och släpps i september.

Den enda nackdelen med den nya versionen är att den saknar möjligheten att installera ett annat operativsystem (tidigare modeller gick det att installera Linux på, men det tycks ha varit en ganska liten nisch som utnyttjat den funktionen) och att den kommer i matt finish istället för pianolackad.

Om du suktat efter en stor PS3 som du kan spegla dig i, men tyckt att priset varit för högt, är det bara att springa ut och köpa en nu. Om du inte tillhör den kategorin, och jag misstänker att de flesta inte gör det, är det lika bra att vänta tills den nya versionen släpps nästa månad.

Faktum är att jag finner det lite märkligt att de inte sänker priset ännu mer på den ”vanliga” PS3:an, vem kommer att vilja köpa den när den slimmade står bredvid på butikshyllan? Kanske kommer det ytterligare en prissänkning av den gamla modellen när slimmen står på hyllan, vad vet jag.

Ingen prissänkning av PSP Go
De senaste veckorna har det spekulerats om att priset på den nya modellen av PSP Go, som släpps i oktober, skulle komma att reduceras redan innan modellen finns att köpa. Analytiker har menat att priset på 250 euro är för högt jämfört med konkurrensen (mest Nintendos DS Lite och DSi), och att det skulle lamslå all försäljning av spelmaskinen.

Den nya maskinen lär också vara mycket billigare att tillverka än den gamla, varför ett lägre pris skulle vara möjligt.

Nu har Sony valt att gå en annan väg. De europeer som registrerar sitt PSP Go innan 10 oktober kommer att få en gratis digital kopia av Gran Turismo PSP – en killer app till systemet, som inte släppts ännu.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar