onsdag 27 april 2011

Meningslöst övergångsställe

Härmed nominerar jag det här övergångsstället vid Bussgaraget i Handen till Sveriges mest meningslösa övergångsställe. Varför?1. Det ligger precis på slutet av en vägstump — vad finns det för poäng med att gå över övergångsstället när man lika gärna kan gå på gång/cykelbanan som går precis bredvid?

Och om det ligger precis i slutet av vägen så kan det ju ändå inte komma några bilar. De får ju inte fortsätta. Och skulle det komma några från gång/cykelbanan så måste de lämna företräde eftersom de passerar över en kant.2. Det leder ingenstans. Kolla bara. Om du går över övergångsstället kommer du till en liten gräsplätt som du ändå inte får gå på. Helt värdelöst.


Flygfoto, den större vägen till höger heter Dalaröv. — True story!

Numera är övergångsstället slitet, men det var det inte när flygbilderna på Hitta och Eniro togs.

Den enda anledningen som jag kan tänka mig är att eftersom man inte får parkera på eller inom 10 meter ifrån ett övergångsställe så fungerar övergångsstället som ett alternativ till en parkering-förbjuden-skyllt. Men det känns som en över-ån-efter-vatten-lösning på ett problem som inte ens borde vara något problem. Vad gör det om någon parkerar där?!

JannePusha.se har en teori om varför övergångsstället finns: