onsdag 1 december 2010

[Solsting] Spansk kvinna hävdar äganderätt på Solen. Ska börja ta betalt.

Under kategorin för bra för att vara sant har en kvinna i Galicien, Spanien, hävdat äganderätt på solen. Ja, den solen.

Det visar sig att trots att det finns en internationell överenskommelse om att länder inte får hävda äganderätt på planeter eller stjärnor så finns det inga regler som täcker privatpersoner.

"Jag är inte korkad, jag kan lagen" säger kvinnan som tillägger "jag gjorde det men vem som helst hade kunnat göra det, jag kom bara på det först."

Så vad ska hon göra med solen? Ta betalt så klart! Alla som använder solen ska betala. Och eftersom alla använder solen behöver man inte ta så mycket betalt, 1 krona för en årsförbrukning av solljus skulle ge henne över sex miljarder kronor per år.

Hälften av intäkterna ska gå till den spanska staten som drabbats hårt av finanskrisen, 20 procent till landets pensionsfond, 10 procent till forskning, 10 procent till att stoppa världshunger medan hon ska behålla endast 10 procent för sig själv. Ödmjukt.

"Det är dags att börja göra det här på rätt sätt, om det finns en idé för hur man skapar intäkter, förbättrar ekonomin och människors välbefinnande, varför inte göra det?" frågar hon sig.

io9 kommenterar: För att det är helt från vettet?

Läs hela artikeln här.