torsdag 4 juni 2009

Coolt att dö i flygkrasch

Hon var omtyckt av alla skriver Svenska Dagbladet om ett av offren från Air France 447 befaras ha störtat över atlanten natten till måndagen. De har en liknande artikel om en annan passagerare. So what skriver jag. Vem bryr sig, egentligen? Oj, oj. Svensk medborgare död i flygkrash. Det bara måste vi skriva om. Knappast som att det är några biltillverkare som tänker gå i konkurs den här veckan eller något viktigt val vi borde skriva om. Nej, nej.

Jag tycker inte riktigt att det är schysst. Varför ska det spela så stor roll hur man dör? Blir du påkörd av en rattfyllerist får du möjligtvis en notis någonstans, dör du en naturlig död kan du glömma att bli uppmärksammad av någon annan än dina närmsta annhöriga (om du inte är känd sen tidigare). Men att dö i en flygkrash, det är viktiga grejer. BUHU!

Nåja, de var säkert omtyckta av alla. Och det är synd om de de lämnar efter sig. Men förtjänar det verkligen en artikel på svd.se:s förstasida? Tror inte det.

1 kommentar :

  1. Mitt i prick!

    Precis som någon nu glömd tänkare så nogsamt "upptäckt": "Döden är demokratisk medan hur du dör, själva döendet, är hierarkiskt."

    SvaraRadera