söndag 7 juni 2009

Tyskland vill förbjuda våldsamma spel

Gamepolitics skriver att tyska riksdagen, som en reaktion senaste tidens skolskjutningar, vill förbjuda produktion och distribution av våldsamma dator- och tevespel. De hoppas kunna rösta igenom förslaget innan det tyska valet den 27 september.

Om förbudet skulle träda i kraft skulle tyska spelföretag som Crytek (Farcry, Crysis) vara tvugna att outsourca produktionen eller till och med flytta studion utomlands. Med tanke på att spelindustrin är på väg att gå om både film och musik vore det förmodligen olyckligt för Tyskland att mitt i en lågkonjuktur driva företag ur landet.

Remember before videogames, when there was no voilence? Ah, those were the days.
Pixelantes Anonymous på Gamepolitics skrev följande i en kommentar:
You know, I think they should just require labeling them with something that would clearly identify them as undesirable.

A yellow badge would probably be ok.
Ett annat sätt att se på det är att det kanske gör att fler bra spel utan våld skapas. Om så vore fallet är kanske förslaget inte så dåligt.

Det känns dock troligare att detta är ett sätt att få det att se ut som att man gör något för att förhindra ytterligare våld i tyska skolor. Men frågan är om det verkligen är datorspelen man ska skylla på? (Jag tror mer på att till exempel exempel Jazzmusik, Elvis Presley, Punk eller videofilmer är boven i dramat)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar