tisdag 20 mars 2012

Kvinnor kan få orgasm av att träna

Fördelar med att träna som tjej: du får en fantastisk kropp, du blir stark och uthållig, du kan unna dig choklad, du blir pigg och glad. Nu visar det sig att du kan få orgasm av att träna.

Det är forskare på Indiana University som har kartlagt fenomenet och kommit fram till att 40 procent av kvinnorna som fått orgasm av att träna hade fått det mer än tio gånger. De flesta upplevde att de kände sig väldigt självmedvetna när de tränade på allmänna platser och 20 procent upplevde att de inte hade någon kontroll över upplevelsen.


De flesta kvinnorna som fått orgasm under träning uppgav att de inte fantiserade om sex eller tänkte på någon person de var attraherade av.

Vilka övningar är det som ger störts chans till orgasm?
Över 50 procent av kvinnorna i undersökningen som hade fått orgasm av träning uppgav att magövningar under de senaste 90 dagarna. Andra övningar som lett till orgasm var tyngdlyftning (26,5 procent), yoga (20 procent) och cykling (15,8 procent).

När kvinnorna fick besvara öppna frågor om vilken typ av magövning som ger störst chans till orgasm nämndes övningen Captain's Chair (video nedan) ofta.


Forskarna vet fortfarande inte hur det kommer sig att träning kan leda till orgasm, inte heller hur vanligt det är. Det tog bara forskarna fem veckor att rekrytera de 370 kvinnor som användes i studien vilket tyder på att fenomenet inte är helt ovanligt.

Som kille känner jag mig lite avundsjuk, fast jag mår också fantastiskt bra av att träna. Kanske inte orgasmiskt bra, men bra ändå.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar