tisdag 22 februari 2011

Tekniska verken lanserar doftljus, ny slogan

Tekniska verken i Linköping lanserar doftljus och ny slogan. "Det är en kul grej som gör Tekniska verken unikt" säger Marie Aktö, kommunikations- och marknadschef på Tekniska verken.

Alla som åkt E4:an förbi Linköping har nog lagt märke till Gärstadsanläggningen, det glasinklädda kraftvärmeverket strax norr om staden. Även om du inte sett kraftverket har du säkert känt det, du kanske bara inte vetat om det.

Gärstadsanläggningen utanför Linköping. Foto: Åke E:son Lindman

Nej, det är inte farmor som fiser i bilen varje gång ni passerar Linköping — även om hon kanske tar chansen just då — lukten du känner kommer från kraftverket. Nu har Tekniska verken tillverkat doftljus med den unika doften.

"Tänder du ljuset, sluter ögonen och drar ett djupt andetag så känns det som att du står framför Gärstadsanläggningen" säger Marie Aktö.

Vår doft. Din vardag.

"Vi har gjort marknadsundersökningar för att ta reda på vad folk tänker på när de hör Tekniska verken och en majoritet svarade att det var just lukten. Därför satsar vi stort på det här. Vi har bytt vår slogan och kommer i början av mars att skicka ut doftljus till alla som bor i Östergötland" säger Maria Aktö.

Den nya slogan: "Vår doft. Din vardag" ersätter alltså den gamla "Din vardag. Vår drivkraft." från och med 1 mars 2011, då kommer de första doftljusen att skickas hem till boende i Östergötland. Besökande har också möjlighet att köpa egna ljus på turistserviceplatser i och runt Linköping.