söndag 20 februari 2011

Carlgren: "Avskaffa sommartid!"

Sommartiden bör avskaffas för att minska antalet soltimmar och därigenom bromsa den globala uppvärmningen, det skriver miljöminister Andreas Carlgren (C) i en debattartikel.

"1980 infördes sommartid i Sverige för att få en extra timme solljus. Sen dess har vi insett att solen är den största bidragande orsaken till planetens uppvärmning och därför föreslår regeringen att sommartiden avskaffas" skriver Andreas Carlgren.

Anders Carlgren (C) Sveriges svar på Donald Trump?

"På en timme får jorden lika mycket energi från solen som hela mänskligheten gör av med på ett år. Och på grund av sommartid får vi 238 extra soltimmar varje år. Det blir väldigt mycket extra energi som värmer upp jorden helt i onödan."

"Visst är det skönt med den där extra soltimmen" fortsätter Carlgren "det är en lyx vi måste vara beredda att ge upp för att rädda planeten."

Thomas Östros, ekonomisk-politisk talesperson (S) håller inte med.

Thomas Östros (S) tycker att Sverige är för grått och trist

"Det här är oacceptabelt och ogenomtänkt. Sverige är en grå och trist plats i alla fall, en timme extra solljus är väl det minsta man kan begära?" skriver Östros i en replik.

Men Carlgren är noggrann med att poängtera att detta inte är den enda miljöpolitiska förslaget som diskuteras.

"För att förhindra att vattennivån stiger vid en eventuell smältning av polarisarna har vi ett förslag som dessutom skulle öka sysselsättningen" skriver Carlgren.

"Arbetssökande som bor nära havet bör gå till havet, fylla en hink med vatten och hälla ut det i avloppet hemma. Gör de det varje dag har vi chans att sänka vattennivån i havet så att en eventuell ökning senare inte drabbar oss lika hårt."